Bolest nohou

Bolest nohou

Bolest nohou je běžným problémem, který postihuje osoby všech věkových skupin. Může být výsledkem přetížení, nevhodné obuvi, ale i zranění. Bolest nohou můžeme z časového hlediska rozdělit na krátkodobou akutní bolest, střednědobou bolest, jako jsou chronické přetížení nebo plantární fasciitida, a dlouhodobou bolest, která vzniká při trvalém poškození tkání. Všem projevům bolesti nohou bychom měli věnovat pozornost od začátku, aby postupně nepřerostla do chronické bolesti.

Obsah

Příčiny bolesti a symptomy

Prevence a léčba

Terapie vlnami vody

Příčiny bolesti a symptomy

Mezi nejčastější příčiny bolesti patří zranění, jako jsou natažené vazy, zlomeniny nebo natržené svaly, a přetížení nohou, ke kterému dochází zejména při nadměrném cvičení, chůzi nebo běhu bez náležitého odpočinku. Mezi další běžné příčiny bolesti nohou patří nošení nevhodné obuvi, artritida, plantární fasciitida nebo ploché nohy. Důvody bolestí nohou mohou být nevýznamné nebo naopak závažné, které nám komplikují život a ohrožují zdraví. Příčiny se často překrývají, a proto je důležité stanovit přesnou diagnózu a začít léčbu podle konkrétní příčiny. Symptomy bolesti nohou se mohou lišit v závislosti na příčině, ale zahrnují: bolestivé nebo tupé bolesti v různých částech nohy, zvýšenou bolest po fyzické aktivitě, otok, červenou kůži nebo teplotní změny v postižených oblastech, omezenou pohyblivost a potíže při chůzi nebo stání.

Prevence a léčba

Prevence je klíčem k udržení zdravých nohou a předcházení bolesti. Pod prevencí rozumíme výběr správné obuvi, správnou hygienu nohou, pohyb, odpočinek, rehabilitaci, nošení vhodné zdravotní pomůcky, jako jsou například ortopedické vložky. Je důležité znát příčinu bolesti, abychom dokázali pracovat na jejím odstranění.

Terapie vlnami vody

Terapie vlnami vody je unikátní ortopedická terapie založená na konstantním pohybu chodidel, který je vyvolán vlnami vody ve vložkách Medicovi. Důvodem okamžité úlevy od bolesti je rychlost, kterou se pohybují hydraulické tlakové vlny vody. Hydraulické tlakové vlny v ortopedických vložkách Medicovi podněcují chodidla k neustálému pohybu. Tyto pohyby se šíří od chodidel dále směrem do pohybového aparátu a automaticky zabezpečují úlevu od bolesti a uvolněné držení těla. Nohy nás nesou celý život, proto si zaslouží náležitou pozornost a péči.


Napsat komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.

Tento web je chráněn službou reCAPTCHA a vztahují se na něj Zásady ochrany osobních údajů a Podmínky služby společnosti Google.