Jak léčit bolest paty (Plantární fascitidu), video návod

Jak léčit bolest paty (Plantární fascitidu), video návod

Pokud vás trápí bolest paty, nejčastější příčinou je plantární fasciitida. Jedná se o chronický zánět v oblasti plantární fascie, což je šlacha, která spojuje patní kost a prsty. Bolest většinou vzniká při jejím nadměrném přetěžování. Hlavními příznaky plantární fasciitidy jsou bolest a nepohodlí v oblasti paty, zejména při prvních krocích po probuzení nebo po delším odpočinku. Tato bolest může být ostrá nebo tupá a může se zhoršovat během dne po delším stání, chůzi nebo běhu. Podobné příznaky má i příbuzné onemocnění nazývané patní výrůstek, který vzniká na spodní nebo zadní straně paty.

Jedním ze způsobů, jak se vyhnout nebo léčit plantární fasciitidu a bolest paty obecně, je používání vložek do bot. Právě ortopedické vložky Medicovi Twin-heels a T40 byly vyvinuty zejména k odstranění bolesti v oblasti paty. Proč jsou vložky Medicovi tak účinné? Vložky Medicovi jsou navrženy tak, aby rozložily tlak pod patou rovnoměrně. Tímto způsobem snižují tlak na konkrétní místo paty, což může pomoci při léčbě zánětu. Vložky Medicovi jsou vyrobeny z materiálů, které jsou pružné a pohodlné k nošení, což zajišťuje dlouhodobou úlevu od bolesti. Jsou ideální právě pro osoby trpící chronickou bolestí paty nebo hledající preventivní opatření proti plantární fasciitidě.

Také cvičení s masážním míčkem alespoň minutu denně na každé noze může být užitečné při léčbě plantární fasciitidy, protože pomáhá uvolňovat napětí a zlepšovat pružnost plantárního vazu a svalů nohy. Tyto cviky mohou přispět k změkčení tkání a zmírnění bolesti. Hydraulické tlakové vlny v ortopedických vložkách Medicovi stimulují chodidla k neustálému pohybu, čímž zlepšují pružnost plantární fascie. Tyto pohyby se šíří od chodidel dále směrem do pohybového aparátu a automaticky zajišťují úlevu od bolesti a uvolněný postoj těla. Zdravý stav chodidel je důležitý pro kvalitu života. Jako prevence je tedy ideální kombinace vhodné obuvi, ortopedických vložek Medicovi a pravidelného cvičení s masážním míčkem.


Napsat komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.

Tento web je chráněn službou reCAPTCHA a vztahují se na něj Zásady ochrany osobních údajů a Podmínky služby společnosti Google.