Blog

Společně jsme lepší. Příběhy, nápady a inspirace pro tebe.
Co pomáhá na bolest nohou: Tipy a rady
Bolest nohou je častým problémem, který může ovlivnit naši pohodu a kvalitu života. Může se objevit z různých důvodů, jako jsou přetížení, špatná obuv, nebo dokonce zdravotní problémy. Naštěstí existuje několik účinných způsobů, jak zmírnit bolest a zlepšit pohodu nohou....
bolest kolene
Bolest kolen, často způsobená zraněními, artritidou, nadváhou, nebo stárnutím, může ovlivnit kvalitu života. Prevence zahrnuje udržení zdravé hmotnosti, cvičení, správnou techniku ve sportu a kvalitní obuv. Léčba zahrnuje odpočinek, led, fyzioterapii, léky proti bolesti a ortopedické vložky Medicovi.
Patní ostruha – vznik, konzervativní léčba a rázová vlna
Patní ostruha, známá také jako plantární fasciitida, je bolestivý stav spojený s výrůstkem na dolní straně patní kosti. Tento stav může vzniknout kvůli různým faktorům, jako je nošení nevhodné obuvi, dlouhotrvající zatížení chodidla, a další. Diagnostika zahrnuje lékařskou anamnézu, fyzické vyšetření a obrazová vyšetření. Konzervativní léčba zahrnuje odpočinek, ledování a fyzioterapeutická cvičení. Pokud konzervativní léčba nepomůže, může se uvažovat o léčbě rázovou vlnou, chirurgii nebo terapii růstovými faktory z krevní plazmy. Všechny tyto metody mají svá výhody a rizika, a je důležité se o nich konzultovat s lékařem. Cvičení zaměřená na posílení nohou a šlach mohou být součástí léčebného plánu.